Özellikleri
Giderler yağ tutucular vs. Noktalarda biriken yağları biyolojik olarak indirger. Bu noktalarda ve atık su borularındaki koku sorunlarını ortadan kaldırır. Yağ tutucuların temizlenme süresini 4-5 katına kadar uzatır. İçerisindeki yüzey aktifler ve enzimler, yağ molekülleri arasındaki bağları zayıflatır rahatsız edici kokuları keser.h2s salınımını durdurduğu için atık su sisteminde h2s e bağlı korozyonu ortadan kaldırır. Terfi istasyonlarında biriken yağ tabakalarını yumuşatır, biyolojik olarak parçalar. Pompaların tıkanıp sıkışmasını önler. Sistemin sonundaki atık su arıtma tesisinin yükünü azaltır.
Uygulama Alanları
Yağ tutucular yer giderleri atıksu terfi rögarları ve istasyonları. Etki sekli mutfak atıkları ve özellikle yağlar üzerinde dönüştürücü etkiye sahip yüzey aktifler ve enzimler, yağ molekülleri arasındaki bağları zayıflatır yağ tutucularda biriken atıkları biyolojik olarak indirger. Yağ toplanma periyodunu yaklaşık 4-5 katı uzatır. Böylece rahatsız edici kokular ve h2s korozyonu ortadan kalkar. Yağ tutucuda aşırı birikim ve boru tıkanmalarından dolayı meydana gelen tasmaları engeller.
Uygulama
Yağ tutucuya bir sonraki güne kadar başkaca atık su gelmeyeceği tercihen kapanış temizlikleri sonrasında uygulanır. Gider uygulamalarında gider başına 100 ml. haftada iki defa kadar dozlanır. Yağ tutucu uygulamalarında günde servis verilen her bir kişi için 1 ml kadar dozlanması yeterli olur. amaca uygun kullanımında insan hayvan ve çevre sağlığı üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Taşınması depolanması ve uygulanması esnasında herhangi bir önlem alınması gerekmez.